Aktuális oldal:    Hírek
 

WiN különdíj – Szilárd Leó fizikaverseny lány győztese az erőműben

E-mail Nyomtatás

WiN különdíj – Szilárd Leó fizikaverseny lány győztese az erőműben

A Szilárd Leó fizikaversenyen 2009. évben WiN díjat alapítottunk, a versenyen a legjobb helyezést elérő lány egy napot tölthet a paksi atomerőműben. Idén a 11-12. évfolyamosok versenyében holtversenyben első lett Krasznai Anna, aki barátnőjével, Emődi Nikolett-tel érkezett. Ágh Mária ismét tartalmas programot állított össze számukra az atomerőműben.

Tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál

E-mail Nyomtatás

Tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál

A 25. Víz, Zene, Virág Fesztivál Magyarország legnagyobb családi fesztiválja, 2017. június 21-24. között várta kedves vendégeit Tatán, ahol a WiN 3 fővel népszerűsítette a nukleáris energiát.

ESZI-sek látogatása az erőműben

E-mail Nyomtatás

ESZI-sek látogatása az erőműben

2018. május 28-án az ESZI (Energetikai Szakgimnázium és Kollégium) 11. osztályos elektrotechnika szakos diákjai tanulmányi kiránduláson voltak az atomerőműben, ahol a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. bemutató termében, majd az atomerőmű üzemi területén tettek látogatást Nagyné Lakos Mária, a fizika szakos tanárnőjükkel.

Teller Ede fizikaverseny

E-mail Nyomtatás

Teller Ede fizikaverseny

Az idei évben 3. alkalommal rendezte meg az Atomenergetikai Múzeum megújult formában és tartalommal a nukleáris vetélkedőt a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) településeinek általános iskolái számára, ami fizikai ismeretekre és a múzeum kiállításának anyagára egyaránt épített.

Balogh Antal diákjainak látogatása

E-mail Nyomtatás

A paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulói 2018. április 26-án tanulmányi kiránduláson voltak az atomerőműben Nagyné Lakos Mária fizika szakos tanárnő kíséretében.

Előadás Sátoraljaújhelyen

E-mail Nyomtatás

Immáron második alkalommal a sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban a „Tematikus hét a fenntarthatóság jegyében” tartott két előadást Szabó Ágota elnökünk.

Szilárd Leó Tanári Delfin díj dr Radnóti Katalinnak

E-mail Nyomtatás

2018. március 22-24 között zajlott a XXI. Országos Szilárd Leó Fizikaverseny döntője Pakson, ahol a Szilárd Leó Tehetséggondozó Alapítvány kuratórium döntése alapján Szilárd Leó Tanári Delfin díjban részesítette Radnóti Katit, az ELTE TTK atom- és molekulafizika tanárát, aki a nukleáris fizikai ismeretek oktatásában, népszerűsítésében kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

XXI. Szilárd Leó fizikaverseny

E-mail Nyomtatás

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium, valamint a Szilárd Leó Tehetséggondozó Alapítvány szervezésében 2017. április 20-22. között került sor a XXI. Országos Szilárd Leó Fizikaverseny döntőjére Pakson, ahol több WiN-es tagunk aktív közreműködésével zajlott a verseny.

Országos Mentőszolgálat vezetőinek látogatása

E-mail Nyomtatás

A WiN meghívására 2018. március 22-én az atomerőműbe látogatott az Országos Mentőszolgálat 6 vezetője. A vendégek először tájékoztatást kaptak az atomerőmű működéséről, a vállalatról, az energiastratégiáról, majd következett az üzemi terület bejárása.

Radnóti Katalin előadása

E-mail Nyomtatás

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat és a Szegedi Tudományegyetem szervezésében március 14-17. között került megrendezésre a 61. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközkiállítás Szegeden, ahol Radnóti Kati tartott előadást „Látogatás Csernobilban, a baleset és az azóta eltelt évtizedek” címmel.

1. oldal / 15

Aktuális oldal: Hírek