Aktuális oldal:    Hírek
 

Teller Ede fizikaverseny

E-mail Nyomtatás

Teller Ede fizikaverseny

Az idei évben 3. alkalommal rendezte meg az Atomenergetikai Múzeum megújult formában és tartalommal a nukleáris vetélkedőt a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) településeinek általános iskolái számára, ami fizikai ismeretekre és a múzeum kiállításának anyagára egyaránt épített.

Balogh Antal diákjainak látogatása

E-mail Nyomtatás

A paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulói 2018. április 26-án tanulmányi kiránduláson voltak az atomerőműben Nagyné Lakos Mária fizika szakos tanárnő kíséretében.

Előadás Sátoraljaújhelyen

E-mail Nyomtatás

Immáron második alkalommal a sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban a „Tematikus hét a fenntarthatóság jegyében” tartott két előadást Szabó Ágota elnökünk.

Szilárd Leó Tanári Delfin díj dr Radnóti Katalinnak

E-mail Nyomtatás

2018. március 22-24 között zajlott a XXI. Országos Szilárd Leó Fizikaverseny döntője Pakson, ahol a Szilárd Leó Tehetséggondozó Alapítvány kuratórium döntése alapján Szilárd Leó Tanári Delfin díjban részesítette Radnóti Katit, az ELTE TTK atom- és molekulafizika tanárát, aki a nukleáris fizikai ismeretek oktatásában, népszerűsítésében kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

XXI. Szilárd Leó fizikaverseny

E-mail Nyomtatás

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium, valamint a Szilárd Leó Tehetséggondozó Alapítvány szervezésében 2017. április 20-22. között került sor a XXI. Országos Szilárd Leó Fizikaverseny döntőjére Pakson, ahol több WiN-es tagunk aktív közreműködésével zajlott a verseny.

Országos Mentőszolgálat vezetőinek látogatása

E-mail Nyomtatás

A WiN meghívására 2018. március 22-én az atomerőműbe látogatott az Országos Mentőszolgálat 6 vezetője. A vendégek először tájékoztatást kaptak az atomerőmű működéséről, a vállalatról, az energiastratégiáról, majd következett az üzemi terület bejárása.

Radnóti Katalin előadása

E-mail Nyomtatás

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat és a Szegedi Tudományegyetem szervezésében március 14-17. között került megrendezésre a 61. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközkiállítás Szegeden, ahol Radnóti Kati tartott előadást „Látogatás Csernobilban, a baleset és az azóta eltelt évtizedek” címmel.

Egyetemi vezetők látogatása

E-mail Nyomtatás

2018. március 13-án a WiN meghívására egyetemek rektorai, rektorhelyettesei látogattak el az atomerőműbe. Tájékoztatást kaptak az atomerőmű működésének alapjairól, energiastratégiai kérdésekről, majd megtekintették a primer és szekunder kört és betekinthettek a blokkvezénylőben zajló munkába is.

26. WiN Global éves konferencia

E-mail Nyomtatás

A 26. WiN Global éves konferenciát 2018. március 11-17-én Argentínában Bariloche-ban rendezték meg a Nemzetközi Ifjúsági Nukleáris Kongresszussal (IYNC) közösen.

WiN évzáró/évnyitó vacsora

E-mail Nyomtatás

2018. február 9-én tartottuk hagyományos évzáró ülésünket, mely egyben évnyitó is volt. Az elnökök ismertették a WiN 2017. évi tevékenységét, majd összeállítottuk a 2018. évi feladatokat a felelősök megjelölésével.

1. oldal / 15

Aktuális oldal: Hírek